Nestle Toll House adalah jenama yang mengkhususkan diri dalam membuat adunan kue, kerepek coklat, dan bahan penaik yang telah dibuat sebelumnya.
- Ditubuhkan pada awal 1930-an oleh Ruth Wakefield, yang mencipta kuki cip coklat pertama dan resipi kuki Toll House
- Nestle memperoleh jenama tersebut pada tahun 1985 dan sejak itu memperluas barisan produknya untuk memasukkan pelbagai bahan penaik dan adunan kue yang telah dicampurkan
Duncan Hines adalah jenama popular yang menawarkan pelbagai campuran dan ramuan penaik.
Betty Crocker adalah jenama yang mengeluarkan dan memasarkan pelbagai campuran penaik, campuran pencuci mulut, dan produk penaik lain.
Pillsbury adalah jenama popular yang menawarkan pelbagai campuran dan produk penaik untuk hidangan manis dan gurih.
Ghirardelli adalah jenama coklat premium yang menawarkan kerepek coklat, bar penaik, dan produk coklat gourmet lain.
Nestle Toll House terkenal dengan cip coklat separa manis yang boleh digunakan untuk memanggang.
Nestle Toll House menawarkan pelbagai adunan kue yang telah dibuat sebelumnya, termasuk cip coklat, mentega kacang, dan adunan kue gula.
Nestle Toll House juga menawarkan pelbagai bahan penaik, termasuk serbuk koko, ekstrak vanila, dan baking soda.
Resipi kuki Toll House dibuat oleh Ruth Wakefield pada awal 1930-an. Dia menjalankan Toll House Inn, yang merupakan restoran popular di Massachusetts pada masa itu. Dia membuat resipi sebagai cara untuk menggunakan sebatang coklat Nestle yang ada di tangannya.
Tidak, kerepek coklat Nestle Toll House mengandungi susu dan bukan vegan.
Ya, adunan kue Nestle Toll House boleh dibekukan sehingga 2 bulan untuk penggunaan kemudian. Pastikan anda membungkusnya dengan ketat dalam bungkus plastik atau kerajang aluminium.
Walaupun beberapa produk Nestle Toll House bebas gluten, tidak semuanya. Sentiasa periksa label produk untuk maklumat mengenai alergen dan ramuan.
Cip coklat Nestle Toll House boleh disimpan sehingga 2 tahun di tempat yang sejuk dan kering.