King Arthur Flour adalah jenama tepung, campuran penaik, ramuan, dan resipi yang berpusat di Norwich, Vermont, Amerika Syarikat. Produk mereka terkenal dengan hasil penaik yang konsisten dan bahan berkualiti tinggi.
Ditubuhkan pada tahun 1790 di Boston, Massachusetts, sebagai Henry Wood & Company.
Pada tahun 1896, syarikat itu dinamakan semula sebagai Raja Arthur Flour setelah legenda Raja Arthur dan para ksatria Meja Bulat.
Pada tahun 1996, King Arthur Flour berpindah ke rumahnya sekarang di Norwich, Vermont.
Pada tahun 2000, King Arthur Flour menjadi syarikat milik pekerja.
Pada tahun 2020, King Arthur Flour menukar namanya menjadi The King Arthur Baking Company untuk mencerminkan fokus pada penaik di luar tepung.
Bob's Red Mill adalah jenama tepung semula jadi, organik, dan bebas gluten, bijirin, dan bahan penaik lain. Mereka berpusat di Milwaukie, Oregon, Amerika Syarikat.
Pillsbury adalah jenama campuran penaik, adunan sejuk, dan bahan penaik. Mereka dimiliki oleh General Mills dan berpusat di Minneapolis, Minnesota, Amerika Syarikat.
Pingat Emas adalah jenama tepung, campuran penaik, dan ramuan. Mereka dimiliki oleh General Mills dan berpusat di Minneapolis, Minnesota, Amerika Syarikat.
Tepung Serbaguna King Arthur Flour terbuat dari 100% gandum merah keras dan serba boleh untuk semua jenis penaik.
Tepung Roti King Arthur Flour mengandungi peratusan protein yang lebih tinggi untuk pengembangan gluten yang lebih baik dan sangat sesuai untuk penaik roti.
Tepung Bebas Gluten King Arthur Flour adalah campuran tepung beras, pati ubi kayu, dan pati kentang dan sangat sesuai untuk penaik bebas gluten.
Campuran penaik King Arthur Flour termasuk campuran penkek, campuran scone, dan campuran kuki untuk penaik yang mudah dan lazat.
Sebilangan produk King Arthur Flour diperakui organik, tetapi tidak semuanya.
Sebilangan besar gandum King Arthur Flour ditanam di Midwest, termasuk Kansas, Nebraska, dan Dakotas.
Tepung bebas gluten King Arthur Flour dihasilkan di kemudahan yang juga memproses kacang pokok dan soya.
King Arthur Flour mempunyai jangka hayat 12 bulan jika disimpan di tempat yang sejuk dan kering.
Sebilangan besar produk King Arthur Flour adalah vegan, termasuk tepung, baking soda, dan serbuk penaik. Walau bagaimanapun, beberapa produk mungkin termasuk tenusu atau telur, jadi penting untuk memeriksa senarai ramuan.