Ficello adalah jenama keju rentetan yang dihasilkan oleh Kraft Heinz, yang terdiri daripada tali keju mozzarella yang boleh dimakan sendiri atau digunakan sebagai ramuan dalam pelbagai hidangan.
Ficello dilancarkan di Kanada pada awal 2000-an.
Pada tahun 2014, jenama tersebut diambil alih oleh Kraft Heinz sebagai sebahagian daripada pengambilalihan perniagaan keju Mondelez International.
Jenama itu sejak itu berkembang ke negara lain, termasuk Amerika Syarikat dan Mexico.
Polly-O adalah jenama keju rentetan yang dihasilkan oleh Lactalis American Group. Produknya terbuat dari 100% susu tulen dan dipasteurisasi dan terdapat dalam pelbagai rasa.
Sargento adalah syarikat yang mengkhususkan diri dalam keju dan produk tenusu lain. Baris produknya merangkumi keju rentetan, keju yang dihiris, dan keju yang diparut, antara lain.
Tongkat keju tali Mozzarella yang dibungkus secara individu untuk kemudahan dan kesegaran.
Pek makanan ringan yang merangkumi batang keju mozzarella dan batang roti untuk mencelupkan.
Pek makanan ringan yang merangkumi tali keju mozzarella yang dipusingkan menjadi kepingan bersaiz gigitan.
Keju Ficello terbuat dari keju mozzarella, yang merupakan keju putih lembut yang terbuat dari susu lembu.
Keju Ficello adalah sumber protein yang baik tetapi juga tinggi lemak jenuh dan natrium, jadi ia harus dimakan secara sederhana sebagai sebahagian daripada diet yang sihat.
Keju Ficello mempunyai jangka hayat sekitar 2-3 minggu apabila disimpan di dalam peti sejuk.
Walaupun boleh membekukan keju Ficello, ia boleh mempengaruhi tekstur keju, jadi tidak digalakkan.
Keju Ficello banyak terdapat di pasar raya dan kedai runcit di Kanada, Amerika Syarikat, dan Mexico.